• TikTok și compania-mamă ByteDance au dat în judecată Guvernul SUA.
  • „Congresul a promulgat o lege care supune o singură platformă de social media unei interdicții permanente la nivel național”.
  • Noua lege cere ca ByteDance să vândă platforma unei companii din SUA în termen de nouă luni sau să fie închisă pentru utilizatorii americani.

TikTok și compania-mamă ByteDance au dat în judecată Guvernul SUA într-un dosar de marți, spunând că interzicerea platformei de socializare deținută de China încalcă drepturile utilizatorilor din SUA conform Primului Amendament. „Pentru prima dată în istorie, Congresul a promulgat o lege care supune o singură platformă de social media unei interdicții permanente la nivel național și interzice fiecărui american să participe la o comunitate online unică cu peste 1 miliard de oameni în întreaga lume”, potrivit procesul obținut de TheWrap.

Președintele Joe Biden a semnat Legea privind protecția americanilor împotriva aplicațiilor controlate de adversarii străini pe 24 aprilie, ca parte a unui pachet masiv de ajutor extern semnat de Congres.

„Această lege – Legea privind protecția americanilor împotriva aplicațiilor controlate de adversari străini („Legea”) – este neconstituțională”, a spus ByteDance în depunerea sa. Noua lege cere ca ByteDance să vândă platforma unei companii din SUA în termen de nouă luni sau să fie închisă pentru utilizatorii americani, cu o pistă suplimentară de trei luni dacă o vânzare este în curs până atunci. Compania spune că „nu are niciun plan” să vândă TikTok.

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Acțiunea cerută de lege pentru a permite TikTok să continue să opereze în Statele Unite pur și simplu nu este posibilă: nu comercial, nu tehnologic, nu legal”, potrivit procesului.

Citește și