• R. Kelly a fost condamnat pentru trei acuzații de producere de imagini cu abuz sexual și trei acuzații de ademenire a minorilor pentru sex.
  • Avocata lui Kelly a spus că intenționează să solicite o revizuire a deciziei de către Curtea Supremă a SUA.
  • Completul format din trei judecători a remarcat că jurații l-au achitat pe Kelly pentru șapte din cele 13 capete de acuzare.

Contestația lui R. Kelly împotriva unei pedepse de 20 de ani pentru condamnări privind abuzul sexual al copiilor a fost casată de o Instanță de Apel. Cântărețul a fost condamnat în mod corect la 20 de ani de închisoare, a decis vineri un tribunal din Chicago, scrie Sky News.

El a fost condamnat în 2022 pentru trei acuzații de producere de imagini cu abuz sexual asupra copiilor și trei acuzații de ademenire a minorilor pentru sex.

În apelul său, Kelly, în vârstă de 57 de ani, a susținut că vechiul statut de prescripție din Illinois – care impunea urmărirea penală a acuzațiilor de infracțiuni sexuale asupra copiilor în termen de 10 ani – ar fi trebuit să se aplice, mai degrabă decât legea actuală care permite acuzații cât timp un acuzator este încă în viață.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

Curtea de Apel a respins acest lucru, etichetând-o ca o încercare a lui Kelly de a eluda acuzațiile în întregime, după ce „a folosit o schemă complexă pentru a păstra liniștea victimelor”. El a susținut, de asemenea, că acuzațiile care implică un acuzator ar fi trebuit să fie judecate separat de acuzațiile legate de alți trei acuzatori din cauza probelor video care au devenit punctul central al procesului de la Chicago. Procurorii au spus că videoclipul îl arată pe Kelly abuzând o fată. Acuzatoarea, identificată doar ca Jane, a mărturisit pentru prima dată că avea 14 ani când a fost filmat.

Completul format din trei judecători de la Curtea de Apel a remarcat că jurații l-au achitat pe Kelly pentru șapte din cele 13 capete de acuzare împotriva lui „chiar și după ce au vizionat acele casete detestabile”.

Într-o declarație scrisă, avocata lui Kelly, Jennifer Bonjean, a spus că intenționează să solicite o revizuire a deciziei de către Curtea Supremă a SUA și „să urmărească toate căile de atac până când îl eliberăm pe R. Kelly”.

„Suntem dezamăgiți de hotărâre, dar lupta noastră este departe de a fi încheiată”, a spus ea.

Citește și