• Un grup de susținere a catolicilor a creat un chatbot cu Inteligență Artificială care pretindea că este preot și se oferea să spovedească.
  • După ce Futurism a luat legătura cu grupul, aceștia l-au retrogradat pe „Părintele Justin” la un simplu tip.
  • „Nu vom spune că a fost laicizat, pentru că nu a fost niciodată un preot adevărat!

Există cei care se îngrijorează de venirea AGI și cei care o îmbrățișează cu adevărat. În 2015, un fost inginer de la Google a înființat chiar o biserică dedicată A.I., scrie Business Insider.

Dar cum rămâne cu bisericile reale care folosesc A.I. ca instrument? Să zicem, un chatbot care se comportă ca un preot catolic?

Futurism raportează că un grup numit Catholic Answers a realizat un chatbot A.I. cu care oamenii ar putea interacționa pentru a învăța despre catolicism. Dar robotul a devenit puțin prea ambițios, pretinzând oamenilor că este un membru real al clerului și oferindu-se chiar să spovedească. Imaginea robotului „Fr Justin” îl prezenta pe acesta îmbrăcat în negru, cu un guler de preot și o barbă părintească gri.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

După scandal, grupul – care este un ONG independent – a modificat robotul astfel încât să fie ferm un profan, doar Justin. Fotografia sa a trecut la o imagine în haine de stradă casual în loc de haine clericale.

Organizația a postat o notă pe site-ul său web în care abordează controversa, subliniind: „Nu vom spune că a fost laicizat, pentru că nu a fost niciodată un preot adevărat!”.

Aceasta nu este prima dată când A.I. creează confuzie pentru biserica catolică. În 2023, imaginile generate de A.I. cu un „papa swag” într-un halat alb și pufos au devenit virale.

Citește și