• O creștere a numărului de apariții a rechinilor a declanșat o supraveghere suplimentară a apelor din New York.
  • Cinci persoane au fost atacate de rechini în doar două zile în largul Long Island.
  • Observarea unui rechin de 3 metri ieri a determinat oficialii să țină oamenii departe de apă la Robert Moses State Park.

Cinci persoane au fost atacate de rechini în doar două zile pe plajele din New York, iar salvamarii au observat 50 de prădători care se învârt în jurul coastei în imagini terifiante filmate cu drona, scrie Daily Mail.

Numai în această săptămână, cinci persoane au raportat că au fost mușcate de rechini pe unele dintre cele mai populare plaje din New York, ceea ce a dus la o supraveghere sporită a apelor din zonă.

„Suntem mai vigilenți ca niciodată”, a declarat George Gorman, directorul parcului de stat din Long Island.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Ce restricții s-au luat pe plajele din New York

Observarea unui rechin de 3 metri i-a determinat oficialii să țină oamenii departe de apă la Robert Moses State Park, aceeași plajă din Long Island care și-a amânat deschiderea pe 4 iulie după ce o dronă a observat un grup de 50 de rechini de nisip în largul coastei.

„Avem drone pe cer care supraveghează apele. Avem salvamari pe WaveRunners care supraveghează apele.”, a declarat George Gorman. Cu doar câțiva ani în urmă, întâlnirile cu rechinii erau rare. Dar, mai recent, s-au înmulțit rapoartele despre rechini care mușcă oameni.

Anul trecut, opt persoane au raportat că au fost mușcate de rechini care înotau în apele de pe plajele din Long Island. „Anul acesta, am avut deja cinci mușcături, iar sezonul abia a început”, a declarat George Gorman.

Cary Epstein, un supraveghetor al salvamarilor care pilotează dronele la Jones Beach, a declarat că micile aeronave alimentate cu baterii fac trei verificări în fiecare zi, o dată înainte de deschidere, apoi cândva în jurul prânzului și o ultimă tură înainte de sfârșitul zilei.

Citește și: