• Un susținător al Statului Islamic aflat în spatele celui mai mortal atac terorist din New York de la 11 septembrie 2001 încoace a fost anunțat că va muri în închisoare, ispășind mai multe pedepse pe viață.
  • Sayfullo Saipov a ucis opt persoane când a condus un camion spre pietoni și bicicliști pe o stradă din Manhattan în 2017.
  • El a primit 10 condamnări pe viață – dintre care opt se execută consecutiv – plus 260 de ani, și nu va fi eliberat niciodată.

Un susținător al Statului Islamic aflat în spatele celui mai mortal atac terorist din New York de la 11 septembrie 2001 încoace a fost anunțat că va muri în închisoare, ispășind mai multe pedepse pe viață. Sayfullo Saipov a ucis opt persoane când a condus un camion spre pietoni și bicicliști pe o stradă din Manhattan în 2017. El a primit 10 condamnări pe viață – dintre care opt se execută consecutiv – plus 260 de ani, și nu va fi eliberat niciodată, scrie BBC.

În timp ce era condamnat, i s-a spus că a „distrus atât de multe vieți”- dar nu a arătat nicio remușcare în timpul procesului. Saipov a fost confruntat de familiile victimelor și de supraviețuitori în instanță în timpul pronunțării sentinței de miercuri.

Cetățeanul din Uzbekistan, acum în vârstă de 35 de ani, a folosit un camion închiriat pentru a ataca la întâmplare bicicliști și pietoni în West Side, în centrul Manhattanului, în seara de Halloween 2017. Se așteaptă ca el să fie deținut în închisoarea de înaltă securitate „supermax” din Colorado, unde deținuții petrec până la 23 de ore pe zi în celulele.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Atacul terorist din 2017

Cinci dintre cei uciși erau turiști din Argentina, iar o altă femeie în vârstă de 31 de ani din Belgia, care vizita orașul, a fost ucisă. Doi americani, un lucrător financiar în vârstă de 32 de ani și un inginer de software în vârstă de 23 de ani, au fost uciși, în timp ce alte 12 persoane au fost rănite.

Judecătorul districtual american Vernon Broderick a declarat că crimele lui Saipov au fost remarcabile „atât în ceea ce privește impactul pe care l-au avut asupra victimelor, cât și în ceea ce privește faptul că acuzatul nu avea remușcări”.

Adresându-se instanței înainte de pronunțarea sentinței, Saipov a părut să repete laudele sale la adresa grupului terorist și a sugerat că nu a fost mișcat de mărturiile pe care le-a auzit.

El a fost scutit de pedeapsa cu moartea atunci când un juriu nu a fost de acord în unanimitate să o impună în cadrul unei audieri de săptămâna trecută.

Citește și