• Ted Kaczynski a fost găsit mort, sâmbătă seară, în închisoare.
  • El a fost condamnat la închisoare pe viață în 1996, după ce a provocat un atentat.
  • Trei persoane au fost ucise și alte 23 au fost rănite.

Ted Kaczynski, cunoscut sub numele de „Unabomber” a fost găsit mort, sâmbătă, în celula sa din închisoare la 81 de ani, relatează BBC. El a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat în 1996, după ce a ucis trei persoane și a rănit alte 23 în timpul unei serii de atentate cu bombe poștale în masă între 1978 și 1995.

Kaczynski și-a petrecut ultimii 30 de ani ca deținut în mai multe închisori din SUA. Un purtător de cuvânt al Biroului federal al închisorilor a declarat că acesta a murit la centrul medical al închisorii federale din Butner, Carolina de Nord.

Cauza decesului nu este cunoscută.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Personalul care a răspuns a inițiat imediat măsuri de salvare a vieții”, a declarat purtătorul de cuvânt. Kaczynski a fost apoi „transportat de EMS la un spital local și ulterior a fost declarat decedat de către personalul spitalului”.

Înainte de a suferi de o stare de sănătate în declin, care a determinat transferul său la această unitate în decembrie 2021, el a fost deținut în închisoarea federală Supermax din Florence, Colorado, din mai 1998.

Citește și: