• Ted Kaczynski a fost găsit mort, sâmbătă seară, în închisoare.
  • El a fost condamnat la închisoare pe viață în 1996, după ce a provocat un atentat.
  • Trei persoane au fost ucise și alte 23 au fost rănite.

Ted Kaczynski, cunoscut sub numele de „Unabomber” a fost găsit mort, sâmbătă, în celula sa din închisoare la 81 de ani, relatează BBC. El a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat în 1996, după ce a ucis trei persoane și a rănit alte 23 în timpul unei serii de atentate cu bombe poștale în masă între 1978 și 1995.

Kaczynski și-a petrecut ultimii 30 de ani ca deținut în mai multe închisori din SUA. Un purtător de cuvânt al Biroului federal al închisorilor a declarat că acesta a murit la centrul medical al închisorii federale din Butner, Carolina de Nord.

Cauza decesului nu este cunoscută.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Personalul care a răspuns a inițiat imediat măsuri de salvare a vieții”, a declarat purtătorul de cuvânt. Kaczynski a fost apoi „transportat de EMS la un spital local și ulterior a fost declarat decedat de către personalul spitalului”.

Înainte de a suferi de o stare de sănătate în declin, care a determinat transferul său la această unitate în decembrie 2021, el a fost deținut în închisoarea federală Supermax din Florence, Colorado, din mai 1998.

Citește și: