• Un tribunal din Texas a decis să nu îl pună sub acuzare penală pe rapperul Travis Scott pentru incidentul mortal de la festivalul de muzică Astroworld
  • Rapperul se confruntă cu mai multe procese civile legate de spectacolul din Houston.
  • Scott a declarat că tragedia l-a afectat, dar că nu a fost conștient de amploarea acesteia până când nu a coborât de pe scenă.

Un tribunal din Texas a decis să nu îl pună sub acuzare penală pe rapperul Travis Scott pentru incidentul mortal de la festivalul de muzică Astroworld, din urmă cu aproape doi ani. Tribunalul s-a reunit joi în cadrul unei anchete penale asupra lui Scott și a altor persoane implicate în planificarea concertului, soldat cu 10 morți, scrie BBC.

Avocatul lui Scott, Kent Schaffer, a declarat că decizia vine ca o „mare ușurare” pentru clientul său. Rapperul se confruntă în continuare cu mai multe procese civile legate de spectacolul din Houston.

Scott, unul dintre cele mai mari nume din muzica rap, a lansat Astroworld împreună cu promotorii de concerte Live Nation în 2018.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Mii de persoane au fost rănite la evenimentul din 5 noiembrie 2021, când s-a declanșat panică generală, după ce mulțimea se îndrepta spre scenă în timpul concertului lui Scott. Zece persoane, cu vârste cuprinse între nouă și 27 de ani, au murit prin asfixiere.

Rapperul a declarat că tragedia l-a afectat, dar că nu a fost conștient de amploarea acesteia până când nu a coborât de pe scenă.

Șeful pompierilor din Houston declarase că Scott ar fi trebuit să oprească spectacolul mult mai devreme. Atât oficialii federali, cât și poliția din Houston au investigat dacă Scott, promotorul festivalului Live Nation au implementat măsuri de siguranță adecvate pentru eveniment.

Ce spune avocatul rapperului

Avocatul lui Scott, Schaffer, a confirmat într-o declarație că juriul s-a întrunit, dar a ales să nu-l pună sub acuzare pe clientul său, adăugând că nu știe ce acuzații au fost luate în considerare.

„El nu a încurajat niciodată oamenii să facă ceva care să ducă la rănirea altor persoane”, a declarat Schaffer. Avocatul a spus că: „Travis nu este responsabil. Depunerea de acuzații penale împotriva lui nu le va alina durerea”.

Procesele intentate de mai multe victime rămân active în instanțele din statul Texas.

Familia uneia dintre victime a ajuns la o înțelegere cu Scott, Live Nation în octombrie 2022, deși termenii acordului nu au fost dezvăluiți.

Robert Hilliard, avocatul care reprezintă familia unei alte victime, a declarat joi că „atât răspunderea penală, cât și cea civilă sunt esențiale pentru a se asigura că cei responsabili de pierderea unor vieți nevinovate înțeleg devastarea permanentă pe care au provocat-o acestor familii”.

Citește și: