• Balonul chinez care a survolat SUA nu a colectat informaţii, au declarat oficialii de la Pentagon.
  • La începutul lunii februarie, balonul a fost doborât de armată deasupra Oceanului Atlantic
  • Statele Unite au „luat măsuri pentru a limita” obţinerea de informaţii de către balon.

Balonul chinez care a zburat deasupra SUA la începutul lunii februarie nu a colectat informații în timp ce a survolat spațiul aerian al Statelor Unite, spun surse oficiale de la Pentagon, scrie Reuters.

„Suntem de părere că balonul chinez de spionaj nu a cumulat informații în timp ce zbura deasupra SUA”, a declarat Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, fără a oferi alte detalii.

Wall Street Journal relata că balonul ar fi profitat de tehnologia americană și ,astfel, a colectat date cu caracter audio-vizual în timp ce zbura deasupra SUA. Aceste afirmații ar fi fost făcute pe fondul unor concluzii preliminare dintr-o anchetă.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Armata SUA a dat jos în luna februarie un balon chinez de spionaj deasupra Oceanului Atlantic. Acesta a survolat SUA și Canada timp de o săptămâna și a fost doborât la ordinul președintelui Joe Biden.

China spunea la momentul respectiv că „balonul de spionaj” identificat de Pentagon este de fapt un „dirijabil civil chinez, de supraveghere la mare altitudine” care s-a abătut de la ruta planificată din pricina vântului.

În 2019, Armata americană a utilizat 25 de baloane experimentale de mare altitudine, alimentate cu energie solară, pentru a efectua teste de supraveghere pe arii extinse, potrivit The Guardian.

Citește și