• Premierul israelian, Benjamin Netanyahu se teme că sistemele de apărare israeliene ar putea ajunge în Iran prin intermediul Ucrainei.
  • B. Netanyahu: „Sistemele pe care le-am dat Ucrainei ar putea cădea în mâinile iranienilor”.
  • B. Netanyahu: „Primul meu interes este să asigur securitatea unicului stat evreu”.

Benjamin Netanyahu și-a exprimat îngrijorarea privind sistemele de apărare fabricate în Israel, inclusiv Iron Dome, finanțat de SUA, scrie The Wall Street Journal.
Premierul israelian se teme că acestea ar putea ajunge în Iran dacă ar fi transferate în Ucraina.

„Suntem îngrijorați, de asemenea, de posibilitatea ca sistemele pe care le-am da Ucrainei să cadă în mâinile iranienilor și să poată fi reproiectate, iar noi să ne confruntăm cu sisteme israeliene folosite împotriva Israelului”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Netanyahu a declarat că Israelul nu este neutru în conflict și a subliniat simpatia și poziția sa față de Ucraina. El a spus, însă că aceasta este supusă unor „limitări” și preocupări de securitate națională.
Poziția Israelului ar putea fi, de asemenea, legată de refuzul de a periclita progresul său de a contracara Teheranul în Siria vecină.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

„Primul meu interes, indiferent de simpatie, și de pașii pe care îi facem, este să asigur securitatea singurului și unicului stat evreu”.

„Piloții noștri zboară chiar alături de piloții ruși pe cerul Siriei pentru a bloca încercările Iranului de a crea un al doilea front Hezbollah în Siria”, a continuat premierul israelian.

Citește și: