• Un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de poliție în timpul unui control în trafic.
  • Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din Nanterre.
  • Guvernul francez va aduce zeci de mii de ofițeri suplimentari în zonele afectate.

Protestele continuă în Franța, după ce un adolescent de 17 ani a fost ucis de poliție,în timpul unui control în trafic, scrie AP.
Joi seară , poliția a fost nevoită să arunce cu gaze lacrimogene, în urma unor serii de proteste în suburbia pariziană Nanterre. După o reuniune de criză, ministrul de interne Gerald Darmanin a anunțat că
efectivele de poliție vor fi majorate semnificativ, de la 9.000 de ofițeri la 40.000, cu o concentrare specială în regiunea Parisului, unde numărul ofițerilor ar putea ajunge la 5.000.

Protestatarii au mărșăluit joi pe străzile din Nanterre, cerând dreptate pentru Nahel, tânărul de 17 ani împușcat mortal de poliție cu o zi înainte.

„Am încredere în poliție în multe privințe, dar numărul de decese a crescut fără niciun motiv întemeiat și acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Merităm să fim în siguranță în țara noastră, ne plătim taxele, avem dreptul să fim aici. Nu mergem nicăieri și acest lucru nu duce nicăieri. Este un război purtat în zadar. Dar ne vom înțelege, ne vom înțelege în cele din urmă unii cu alții. Trebuie să o facem. Stăm cu toții la aceeași masă” a decarat unul dintre protestatari.

„Bineînțeles că mi-e teamă pentru cei patru băieți ai mei. Mi-e teamă de ceea ce ar putea urma. Aș vrea să se oprească și să nu se mai întâmple niciodată. Pur și simplu nu este posibil să mori așa, fără motiv. N-aș vrea să li se întâmple asta propriilor mei copii. Cel mai mare are 11 ani. Ar putea fi el peste cinci ani, murind din cauza unei răni de armă. Este imposibil, acest lucru trebuie să înceteze. Chiar trebuie să înceteze”, a spus un altul.

Citește și: