• Juriul îl consideră pe Donald Trump vinovat de abuz sexual și defăimare în cazul E. Jean Carroll.
  • Juriul format din nouă membri ai tribunalului federal din Manhattan a acordat 5 milioane de dolari în daune compensatorii și punitive.
  • Carroll, în vârstă de 79 de ani, a declarat în timpul procesului civil că Trump, în vârstă de 76 de ani, a violat-o într-un vestiar.

Jurații au decis marți că Donald Trump a abuzat-o sexual pe scriitoarea de reviste E. Jean Carroll în anii 1990 și apoi a defăimat-o catalogând-o drept mincinoasă, au decis marți jurații, care i-au acordat daune de 5 milioane de dolari. Fostul președinte american, aflat în campanie pentru a recâștiga Casa Albă în 2024, va face apel, a declarat purtătorul său de cuvânt Steven Cheung. Trump nu va trebui să plătească atât timp cât cazul se află în apel, scrie Reuters.

Carroll, în vârstă de 79 de ani, a declarat în timpul procesului civil că Trump, în vârstă de 76 de ani, a violat-o într-un vestiar al magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan în 1995 sau 1996, apoi i-a afectat reputația scriind într-o postare din 2022 pe platforma sa Truth Social că afirmațiile ei sunt o „escrocherie completă”, „o farsă” și „o minciună”.

Carroll s-a ținut de mână cu avocații ei în timp ce a fost citit verdictul. Ea a părăsit tribunalul împreună cu avocata sa Roberta Kaplan, zâmbind și purtând ochelari de soare, și a intrat într-o mașină fără să vorbească cu reporterii.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Juriul format din nouă membri ai tribunalului federal din Manhattan a acordat 5 milioane de dolari în daune compensatorii și punitive. Deși constatarea abuzului sexual a fost suficientă pentru a stabili răspunderea lui Trump pentru agresiune, juriul nu a constatat că acesta a violat-o.

Trump a fost absent pe toată durata procesului care a început pe 25 aprilie. Într-o postare pe platforma sa Truth Social, Trump a calificat verdictul drept o „rușine” și a spus: „Nu am absolut nicio idee despre cine este această femeie”.

Citește și