• Donald Trump le-a declarat reporterilor din Irlanda că probabil va participa la procesul său civil de viol din Manhattan.
  • Avocatul lui Trump spune că acesta nu va fi prezent și nici nu va depune mărturie, iar joi s-a odihnit fără să prezinte un caz.
  • Un judecător i-a dat termen lui Trump până duminică dimineața pentru a se răzgândi și a decide să vină la proces.

Un judecător federal din Manhattan i-a dat termen până duminică dimineață lui Donald Trump să decidă, o dată pentru totdeauna, dacă va da ceea ce ar fi o mărturie surpriză în apărarea sa împotriva afirmațiilor scriitoarei E. Jean Carroll, care susține că a violat-o și a defăimat-o, scrie Business Insider.

Termenul limită de decizie a fost stabilit joi târziu de către judecătorul Lewis Kaplan de la Tribunalul Districtual din SUA, după ce avocatul principal al lui Trump, Joe Tacopina, a renunțat, așa cum a promis, la pledoaria apărării, fără a prezenta vreun martor.

Trump nu va veni la tribunal pentru a depune mărturie, i-a spus Tacopina judecătorului. Îmi reprezentați că el personal, după ce s-a consultat cu dumneavoastră, a renunțat în mod voluntar la dreptul său de a depune mărturie?”, a răspuns judecătorul. Da, onorată instanță”, a răspuns Tacopina. Cât de recent ați vorbit?”, a întrebat judecătorul. Cu câteva minute înainte de a veni în instanță în această dimineață”, a răspuns Tacopina.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Judecătorul a spus că nu era dispus să închidă complet șansa lui Trump de a depune mărturie. El îi va permite lui Trump până duminică, la ora 22.00, să facă o moțiune prin care să se răzgândească în legătură cu păstrarea tăcerii, a spus el. Nu spun că voi accepta această moțiune”, a spus el apărării. Spun că o voi lua în considerare. Dacă se răzgândește, o voi lua în considerare”, a spus judecătorul. Dacă o astfel de moțiune nu este depusă până duminică la ora 22:00, acea navă a plecat irevocabil”.

În acel moment, avocatul principal al lui Carroll, Roberta Kaplan, a remarcat că o moțiune depusă la ora 22.00 nu ar lăsa prea mult timp pentru a răspunde, propunând să fie duminică la 10 dimineața.

Eu sunt de acord cu ora 17:09 joi, dacă doriți”, a glumit Tacopina în replică, verificându-și ceasul pentru a cita ora actuală.

Judecătorul i-a dat șansa lui Trump de a se mai gândi

Cu toate acestea, judecătorul a spus că a vrut să-i dea lui Trump această șansă de a se gândi, mai ales având în vedere știrile de mai devreme joi din Irlanda, unde Trump a decis să joace golf în loc să participe fie la procesul Carroll, fie la o audiere privind urmărirea penală pentru tăinuire de bani, mai sus, la tribunalul de stat.

Probabil că voi participa”, declarase Trump reporterilor irlandezi în timp ce juca golf la complexul Doonbeg din comitatul Clare, potrivit publicației locale RTE. Și cred că este o rușine”, le-a spus Trump reporterilor, că se permite să se întâmple așa ceva, acuzații false împotriva unui om bogat sau, în cazul meu, împotriva unei persoane celebre, bogate și politice”.

Toată ziua au existat știri din insulele britanice, atribuite domnului Trump, cu privire la prezența sa aici”, a spus judecătorul, insistând ca Trump să primească acea a doua șansă” pentru a se decide să vină la bară. Am luat această măsură de precauție în lumina acestor declarații”, a spus judecătorul.

Părțile au convenit ca termenul limită să fie duminică, la ora 10.00 dimineața. În cazul în care Trump va continua să se ferească să depună mărturie, jurații vor asculta luni pledoariile finale. Ei ar urma să primească apoi instrucțiunile privind legea marți dimineață, iar apoi să înceapă deliberările.

Trump nu a participat la nicio zi a procesului, iar jurații l-au auzit apărându-se doar într-o depoziție video difuzată pe ecranele din sala de judecată. Este cea mai ridicolă și dezgustătoare poveste”, spune Trump în depoziția.

Citește și