• Un bărbat din China a fost condamnat la închisoare după ce s-a furișat pe proprietatea vecinului său și a speriat 1.100 de găini.
  • Bărbatul nu se înțelegea de mai bine de un an de zile cu vecinul său.
  • Găinile valorau peste 2.000 de dolari.

Bărbatul, identificat doar cu numele de familie, Gu, s-a ascuns în ferma de pui a vecinului său Zhong și a folosit o lanternă pentru a speria găinile, făcându-le să se omoare între ele, scrie China Daily. Lumina lanternei a agitat găinile și le-a făcut să fugă într-un colț al cotețului, unde s-au călcat în picioare unele pe altele în incercarea de a scăpa .

Incidentul a avut loc în timpul unei dispute între cei doi vecini, care a început în aprilie 2022, când Gu a tăiat copacii lui Zhong fără permisiunea acestuia, a relatat publicația. Soția lui Zhong a remorcat apoi copacii, ceea ce l-a înfuriat pe Gu.

Poliția l-a arestat pe bărbat și i-a ordonat să îi plătească lui Zhong 3.000 de yuani, adică aproximativ 436 de dolari, dar Gu nu s-a lăsat descurajat. Acesta s-a întors pe proprietatea vecinului a doua oară și a folosit aceeași metodă, ceea ce a provocat moartea a încă 640 de pui, potrivit Fox News.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit autorităților chineze, cei aproximativ 1.100 de pui care au murit în cele două incidente valorau aproximativ 13.840 de yuani, adică aproximativ 2.015 dolari.  Un tribunal din comitatul Hengyang, situat în provincia Hunan din centrul Chinei, a decis marți că Gu i-a provocat intenționat lui Zhong pierderi materiale, potrivit China Daily. Instanța l-a condamnat pe Gu la șase luni de închisoare și un an de probațiune.

Citește și