• O capotă a motorului unui Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării și a lovit un flaps de aripă.
  • Southwest a declarat că va transporta pasagerii cu un alt avion spre Houston cu aproximativ trei ore întârziere față de program.
  • Boeing încearcă să-și repare reputația, după ce, în 2018 și 2019, accidentele în care a fost implicată o versiune diferită a avionului 737 Max au ucis 346 de persoane.

Autoritățile de reglementare a companiilor aeriene din Statele Unite au început o anchetă după ce o capotă a motorului unui Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării și a lovit un flaps de aripă, scrie BBC.

Zborul Southwest Airlines a revenit în siguranță pe aeroportul internațional din Denver în jurul orei locale 08:15, după ce inițial a plecat spre Houston. Aeronava avea la bord 135 de pasageri și șase membri ai echipajului și s-a ridicat la aproximativ 3.140 m înainte de aterizare. Incidentul survine pe fondul preocupărilor legate de fabricație și siguranță la Boeing.

Southwest Airlines a declarat că echipele sale de mentenanță vor revizui Boeing 737-800 după ce capota, care acoperă motorul avionului, s-a desprins. Compania aeriană a confirmat că este responsabilă pentru întreținerea acestor piese.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de întârzierea lor, dar punem cea mai mare prioritate pe siguranța clienților și angajaților noștri”, se arată într-un comunicat.

Avionul a fost fabricat în 2015, potrivit înregistrărilor Administrației Federale a Aviației, organism de reglementare, iar 737-800 este o generație anterioară a modelului 737 față de ultimul model Max.

Ambele aeronave sunt propulsate de motoare CFM56 – un joint-venture între General Electric Aerospace și Safran Aircraft Engines. FAA a precizat că aeronava Boeing a fost tractată la poartă după aterizare.

Boeing a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de BBC News, trimițând întrebările către Southwest pentru informații despre operațiunile cu avioanele și flota companiei aeriene. Southwest a declarat că va transporta pasagerii cu un alt avion spre Houston cu aproximativ trei ore întârziere față de program.

Boeing a fost sub observație în urma unei explozii dramatice în aer în ianuarie, în care pasagerii zborului de la Portland, Oregon, spre California au scăpat la limită de răni grave.

Vineri, s-a anunțat că Boeing a plătit 160 de milioane de dolari către Alaska Air pentru a compensa pierderile suferite de compania aeriană în urma situației de urgență.

Autoritățile de reglementare au consemnat temporar la sol aproape 200 de avioane Boeing 737 Max 9 după ce un dop de ușă a căzut de pe aeronava Alaska la scurt timp după decolare. Boeing încearcă să-și repare reputația de ani de zile, după ce, în 2018 și 2019, accidentele în care a fost implicată o versiune diferită a avionului 737 Max au ucis 346 de persoane.

Avioanele sale 737 Max au fost ulterior oprite la sol la nivel global pentru mai mult de 18 luni.

Citește și