• Un nou atac cu drone asupra centralei ucrainene Zaporojie a crescut riscul unui „accident nuclear major”, a avertizat organismul de supraveghere atomică al ONU.
  • Rusia a declarat că Ucraina se află în spatele atacului, care, potrivit acesteia, a rănit trei persoane. Ucraina a negat implicarea.
  • Centrala din Zaporizhzhia, în sudul Ucrainei, este cea mai mare din Europa. Forțele rusești au pus stăpânire pe ea la scurt timp după lansarea invaziei lor la scară largă din februarie 2022.

Un nou atac cu drone asupra centralei ucrainene Zaporojie a crescut riscul unui „accident nuclear major”, a avertizat organismul de supraveghere atomică al ONU.

Rusia a declarat că Ucraina se află în spatele atacului, care, potrivit acesteia, a rănit trei persoane. Ucraina a negat implicarea.

Uriașa centrală nucleară deținută de Rusia, cu șase reactoare, se află în prima linie a conflictului dintre Rusia și Ucraina, scrie BBC.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU (AIEA) a avertizat în repetate rânduri împotriva unor astfel de atacuri.

Șeful AIEA, Rafael Grossi, a declarat că atacul cu dronă de duminică a fost „nesăbuit” și „o escaladare majoră a pericolelor de siguranță și securitate nucleară” cu care se confruntă centrala.

Centrala din Zaporojie, în sudul Ucrainei, este cea mai mare din Europa. Forțele rusești au pus stăpânire pe ea la scurt timp după lansarea invaziei lor la scară largă din februarie 2022.

Citește și