Un capac de la motorul unui Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării. Cum se apără compania

Autoritățile de reglementare a companiilor aeriene din Statele Unite au început o anchetă după ce o capotă a motorului unui Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării și a lovit un flaps de aripă, scrie BBC.

Zborul Southwest Airlines a revenit în siguranță pe aeroportul internațional din Denver în jurul orei locale 08:15, după ce inițial a plecat spre Houston. Aeronava avea la bord 135 de pasageri și șase membri ai echipajului și s-a ridicat la aproximativ 3.140 m înainte de aterizare. Incidentul survine pe fondul preocupărilor legate de fabricație și siguranță la Boeing.

Southwest Airlines a declarat că echipele sale de mentenanță vor revizui Boeing 737-800 după ce capota, care acoperă motorul avionului, s-a desprins. Compania aeriană a confirmat că este responsabilă pentru întreținerea acestor piese.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de întârzierea lor, dar punem cea mai mare prioritate pe siguranța clienților și angajaților noștri”, se arată într-un comunicat.

Avionul a fost fabricat în 2015, potrivit înregistrărilor Administrației Federale a Aviației, organism de reglementare, iar 737-800 este o generație anterioară a modelului 737 față de ultimul model Max.

Ambele aeronave sunt propulsate de motoare CFM56 – un joint-venture între General Electric Aerospace și Safran Aircraft Engines. FAA a precizat că aeronava Boeing a fost tractată la poartă după aterizare.

Boeing a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de BBC News, trimițând întrebările către Southwest pentru informații despre operațiunile cu avioanele și flota companiei aeriene. Southwest a declarat că va transporta pasagerii cu un alt avion spre Houston cu aproximativ trei ore întârziere față de program.

Boeing a fost sub observație în urma unei explozii dramatice în aer în ianuarie, în care pasagerii zborului de la Portland, Oregon, spre California au scăpat la limită de răni grave.

Vineri, s-a anunțat că Boeing a plătit 160 de milioane de dolari către Alaska Air pentru a compensa pierderile suferite de compania aeriană în urma situației de urgență.

Autoritățile de reglementare au consemnat temporar la sol aproape 200 de avioane Boeing 737 Max 9 după ce un dop de ușă a căzut de pe aeronava Alaska la scurt timp după decolare. Boeing încearcă să-și repare reputația de ani de zile, după ce, în 2018 și 2019, accidentele în care a fost implicată o versiune diferită a avionului 737 Max au ucis 346 de persoane.

Avioanele sale 737 Max au fost ulterior oprite la sol la nivel global pentru mai mult de 18 luni.

Citește și

Exit mobile version