• Ovidio este acuzat că a ordonat uciderea unei cântărețe care refuzase să cânte la nunta sa.
  • El a fost arestat în ianuarie în statul Sinaloa din nordul Mexicului și de atunci se află în arest.
  • Ovidio Guzmán este unul dintre cei patru copii pe care El Chapo i-a avut în timpul relației sale cu Griselda López.

Un fiu al celebrului El Chapo” Guzmán a fost extrădat în SUA sub acuzația de trafic de droguri, a anunțat procurorul general al SUA. Ovidio Guzmán este suspectat că a condus, împreună cu fratele său, puternicul cartel de droguri Sinaloa, fondat de tatăl său.

Ovidio este acuzat că a ordonat uciderea unei cântărețe care refuzase să cânte la nunta sa. El a fost arestat în ianuarie în statul Sinaloa din nordul Mexicului și de atunci se află în arest, relatează BBC.

Această acțiune este cel mai recent pas în efortul Departamentului de Justiție de a ataca fiecare aspect al operațiunilor cartelului”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-o declarație referitoare la extrădare. Lupta împotriva cartelurilor a presupus un curaj incredibil din partea forțelor de ordine din Statele Unite și a membrilor forțelor de ordine și militarilor mexicani, dintre care mulți și-au dat viața în căutarea justiției.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Garland a mulțumit, de asemenea, guvernului mexican pentru ajutorul acordat în vederea aducerii lui Ovidio în SUA. Nu a existat nicio reacție imediată la extrădare din partea autorităților mexicane.

Aceasta vine la câteva zile după ce soția tatălui lui Ovidio, Emma Coronel, în vârstă de 33 de ani, a fost eliberată din închisoare în SUA după ce a fost condamnată în noiembrie 2021 pentru trafic de droguri. Soțul ei ispășește o pedeapsă pe viață într-o închisoare de maximă siguranță din Colorado pentru conducerea cartelului Sinaloa.

Citește și