• Un fost angajat susține că 2 maimuțe au fost eutanasiate în urma implantului Neuralink.
  • Musk: Avem aprobarea și au început recurtările pentru primul studiu clinic uman.
  • Neuralink vrea să trateze cu ajutorul acestor cipuri paralizia, obezitatea și depresia.

Elon Musk vrea să înceapă testele cipurilor Neuralink pe oameni și caută voluntari. Însă un nou raport acuză că Musk și compania sa au mințit cu privire la starea maimuțelor care au fost testate în precedentele teste clinice. Unele surse din interiorul companiei susțin că au fost mai multe maimuțe eutanasiate în urma implantului, scrie NewsNation.

Totul a plecat de la declarațiile unui fost angajat. Au fost lansate întrebări și investigații cu privire la potențialele încălcări ale bunăstării animalelor la companie. Cu toate acestea, problema a fost din nou pusă în evidență săptămâna trecută, după ce Musk a postat pe pagina lui X, că nicio maimuță nu a murit ca urmare a unui implant Neuralink. Ei bine, un fost angajat susține că o maimuță a fost eutanasiată în martie 2019, după ce starea ei de sănătate s-a agravat în urma implantului. Creierul maimuței sângera și implantul a lăsat părți din cortexul cerebral zdrobit. Apoi o altă maimuță a fost eutanasiată la doar câteva luni mai târziu după ce implantul său cranian a cedat. Cu alte cuvinte, vorbim deja despre două cazuri.

Ce spune Musk?

Musk a postat pe pagina lui X, că este încântat să anunțe faptul că recrutarea a început, pentru primul lor studiu clinic uman și că au primit aprobarea comisiei de revizuire instituțională independentă. Acum să vedem când se vor face primele teste. Îți reamintesc că cipul Neuralink, ar putea face persoanele paralizate să poată merge din nou și va fi implantat în curând în creierul uman. În viitor Musk vrea cu ajutorul acestor cipuri să trateze și alte boli cum ar fi, schizofrenia, obezitatea și depresia, care sunt bolile secolului de altfel.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Citește și