• Această tehnică va ajuta cercetătorii să caute mai ușor zonele de unde pornește boala.
  • Prof. Birney spune că A.I. va deveni o parte masivă a științei și a biologiei moleculare.
  • Tehnica funcționează verificând ordinea componentelor din firele ADN umane.

Google DeepMind AI accelerează căutarea genelor bolii. Folosește inteligența artificială pentru a identifica modificările din ADN-ul uman, care ar putea cauza boli. Tehnica funcționează prin verificarea ordinii componentelor din firele de ADN, scrie BBC.

Rata de succes a descoperirii

Cercetătorii spun că au identificat 89% din toate mutațiile cheie. Dezvoltarea este de așteptat să accelereze diagnosticul și să ajute în căutarea unor tratamente mai bune. Tehnica funcționează verificând ordinea componentelor din firele ADN umane.

Prof. Ewan Birney, director general adjunct al Laboratorului European de Biologie Moleculară spune că va ajuta cercetătorii, să știe unde să caute și să găsească mai ușor zonele, adică de unde pornește boala. Anul trecut, AI-ul Google DeepMind a calculat forma aproape tuturor proteinelor din corpul uman. Noul sistem poate spune dacă literele din ADN vor produce forma corectă. Dacă nu, este listat ca potențial cauzator de boli. În prezent sunt puține cunoștințe despre ce zone ale ADN-ului uman pot duce la boli.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Se așteaptă ca această evoluție să accelereze diagnosticarea și să contribuie la căutarea unor tratamente mai bune. Prof Birney a spus că se așteaptă ca AI să devină o parte masivă a științei și a biologiei moleculare.

Citește și