YouTuberul care a prăbușit un avion pentru a obține vizualizări. Trevor Jacob pledează vinovat

Trevor Jacob, un YouTuber care a prăbușit intenționat un avion pentru a obține vizualizări va pleda vinovat pentru obstrucționarea unei anchete federale prin curățarea locului prăbușirii, spun procurorii americani. Trevor Jacob, în vârstă de 29 de ani, a postat videoclipul prăbușirii avionului pe YouTube în decembrie 2021, lăsând să se înțeleagă că a fost un accident. Acesta are peste 2,9 milioane de vizualizări până în prezent.

Într-un acord de recunoaștere a vinovăției, el a declarat că a filmat videoclipul ca parte a unui contract de sponsorizare a unui produs, scrie BBC. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare. Pilotul și parașutistul, în vârstă de 29 de ani, a acceptat să pledeze vinovat la o acuzație de distrugere și ascundere cu intenția de a obstrucționa o anchetă federală, a anunțat joi Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat.

În noiembrie 2021, Jacob a plecat de pe un aeroport din Santa Barbara, California, într-un zbor solo, cu camere de luat vederi montate pe avionul său. Împreună cu camerele, Jacob a luat cu el o parașută, precum și un selfie stick.

El „nu intenționa să ajungă la destinație, ci plănuia să se ejecteze din avionul său în timpul zborului și să se filmeze pe sine parașutându-se la sol și pe avionul său în timp ce acesta cobora și se prăbușea”, a precizat Parchetul american pentru Districtul Central din California.

Telespectatorii sunt sceptici

Avionul s-a prăbușit în Pădurea Națională Los Padres la 35 de minute după decolare. A mers pe jos până la locul accidentului și a recuperat imaginile. Unii telespectatori de pe YouTube au fost sceptici în legătură cu prăbușirea, observând că Jacob purta deja o parașută și nu a făcut nicio încercare de a ateriza avionul în siguranță.

El a raportat prăbușirea la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a spus că este responsabil pentru conservarea epavei. Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, Jacob a susținut ulterior că nu cunoștea locația locului.

S-a întors cu elicopterul, a securizat și a îndepărtat epava, pe care ulterior a distrus-o, se arată în declarație. Se așteaptă ca Jacob să aibă prima înfățișare în instanță în următoarele săptămâni. Licența sa de pilot i-a fost retrasă anul trecut.

Citește și

Exit mobile version