• În Brașov 5.000 de persoane s-au programat într-o oră pentru etapa a treia
  • Delia și-a făcut cont din timp și a urmărit platforma două zile pentru a se programa
  • Delia vrea să își protejeze părinții cărora le face cumpărăturile
  • În Brașov sunt 8 centre cu câte 15 fluxuri de vaccinare
  • În Timişoara, rata de infectare a ajuns la 7,36 şi au fost deschise 14 fluxuri noi de vaccinare

Etapa a treia de vaccinare a început în orașele cu incidență mare. La Brașov, unde sunt peste 5 infectări la mia de locuitori, aproximativ 5.000 de locuri au fost rezervate într-o oră, în data de 10 martie.

Delia și-a făcut cont din timp și a așteptat cu mâna pe mouse momentul potrivit pentru a alege centrul și ora. Deși e IT-istă de profesie și lucrează mult de acasă, ea speră să revină la normalitate.

„Am stat cu platforma deschisă vreo două zile tot dând refresh-uri ca de vinerea neagră, dar eu zic că a meritat. Nu l-am făcut numai pentru mine din motive egoiste, ci am protejat părinții în contextul în care cu mine au cel mai des contact, îi ajut cu cumpărăturile și mă gândesc că eu sunt cel mai mare factor de risc”, a spus Delia.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ciprian a venit cu soția la vaccinare. Alături de ei, s-au programat și alți membri ai familiei.

„Să încercăm să trecem peste această situație, să se rezolve, să fie mai bine pentru toți, înclusiv pentru noi”, a spus Ciprian Iuga.

Brașovul are opt centre de vaccinare, cu 15 fluxuri. Capacitatea de imunizare este de 60 de persoane pe zi. În centrul de la sala sporturilor, unde e administrat serul de la AstraZeneca, o parte din cei programați nu s-au prezentat, pentru că s-au speriat de reacțiile adverse. Medicul primar Radu Mitrea explică de ce nu ar trebui să ne facem griji.

„Eu îi sfătuiesc ca să se programeze și să se vaccineze, pentru că s-a demonstrat că vaccinul dacă este administrat poate să dea imunitate sau dacă faci boală poți să faci o formă mai ușoară”, a spus medicul.

Situația la Timișoara

În prima zi, s-au programat 720 de persoane. Printre ele se numără şi Tudor, student la Istorie. El a spus ce înseamnă vaccinul pentru el.

„O şansă de a reveni la normal, pas cu pas. Cum sunt şi student, dorinţa de a fi măcar în anul II, prezent la facultate”, crede Tudor Oprean.

Ca Tudor sunt mulţi.

„Este într-adevăr mai aglomerat. Astăzi sunt programate 350 de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt din categoria a treia”, a spus Alexandra Stanciu, medic.

Sloturile pentru Timişoara s-au epuizat după primele două zile, iar Cristian a avut noroc să prindă un loc.

„Am încercat să mă înregistrez pe platformă cu două zile înainte de începerea etapei a treia, iar platforma mi-a permis acest lucru, poate din cauza faptului că cineva a renunţat”, a spus Cristina Iga.