• Înscrierile s-au făcut în intervalul a trei ore și jumătate
  • Autoritățile transmit că platfoma este funcțională
  • Azi a început etapa a treia de vaccinare

Peste 100.000 de români s-au înscris, luni, până la ora 12.30, pe listele de așteptare din 30 de județe, pentru a se vaccina, anunță autoritățile

Platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor. În cursul zilei de 15 martie (luni -n.r.), până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare”, anunță autoritățile.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, potrivit sursei citate.

Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat luni dimineața programul după care se deschid listele de așteptare pe platforma de vaccinare. De asemenea, specialiștii CNCAV au făcut un video cu modalitatea de înscriere pe listele de așteptare.

Potrivit CNCAV, între orele 9.00 și 11.00 se vor deschide listele de așteptare pentru centrele de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța și Covasna, iar între orele 11.00 și 13.00 cele din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt și Prahova.

De asemenea, între orele 13.00-15.00 se vor deschide listele de așteptare pentru centrele de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

A fost lansat și un ghid video cu modalitatea de înscriere pe listele de așteptare și de programare la vaccinare prin platforma informatică dezvoltată de STS.