• La Timișoara va avea loc a doua ediție a campaniei de vaccinare non-stop
  • Evenimentul se va desfășura în perioada 14 – 17 mai
  • Personalul medical va administra ser de la Pfizer și de la Johnson & Johnson
  • La prima ediție a evenimentului, medicii au administrat 6.722 de doze de vaccin

Timișoara organizează, în perioada 14 – 17 mai, a doua ediție a Maratonului Vaccinării. Rapelul va fi asigurat cu serul Pfizer, dar se va folosi pentru vaccinare și serul Johnson & Johnson.

În perioada 14 – 17 mai, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara va fi organizată a doua ediție a Maratonului Vaccinării. Potrivit DSP Timiș, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, sunt puse la dispoziție și 2.000 doze vaccin Johnson&Johnson, cu posibilitate de suplimentare în funcție de necesități.

Ce noutăți le-au pregătit autoritățile timișorenilor?

Profesorul Dorel Săndesc le-a mai pregătit o surpiză timișorenilor: un screening gratuit, pentru cei care se vaccinează în cadrul campaniei și care au factori de risc. Practic, medicii le vor face anumite teste pentru depistarea afecțiunilor cornice. Dar, cel mai important, pe lângă vaccinul Pfizer, personalul va folosi și serul Johnson & Johnson.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Autoritățile se așteaptă la cel puțin 6.722 de persoane, câte au primit prima doză în campania anterioară și care ar trebui să revină pentur rapel. Dar, folosirea în paralel a vaccinului Johnson & Johnson îl face pe Săndesc să spere la mai mult, pentru că vorbim de singurul vaccin care se administrează într-o singură doză și care în prezent se folosește doar la medicii de familie. Doar 3.000 de medici, din aproape 11.000 s-au înscris în program. Așa că dacă vrei să te vaccinezi cu Johnosn & Johnson, ca să scapi de rapel, iar medicul tău nu e în program, nu poți primi momentan serul.

Timişoara a dat tonul vaccinării în weekendul 23 – 25 aprilie, când mii de oameni au stat la coadă la „maratonul vaccinării”. Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara şi-au unit forțele atunci în acțiunea de voluntariat fără precedent în România.