• Valeriu Gheorghiță spune că, în momentul de față, este extrem de important să fie dus vaccinul cât mai aproape de beneficiari
  • Acest lucru va însemna operaționalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui județ, astfel încât să existe o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală
  • Valeriu Gheorghiță: Sunt multe localități care nu au medic de familie și informația poate fi dentaturată, iar oamenii sunt ezitanți în privința vaccianării

Echipe medicale de vaccinare din orașe vor merge din poartă în poartă și vor vaccina persoanele care își doresc acest lucru la sate, a declarat, marți, coordontorul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță. Conceptul se va numi „orașul vaccinează satul”.

Valeriu Gheorghiță a spus, în conferință de presă, marți, că în momentul de față este extrem de important să fie dus vaccinul cât mai aproape de beneficiari. Acest lucru va însemna operaționalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui județ, astfel încât să existe o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că există persoane care doresc să se vaccineze la sat, dat sunt foarte mulți alți factori care intervin în acest lanț decizional și oamenii nu ajung efectiv să se vaccineze.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la „orașul vaccinează satul”. Ce înseamnă pragmatic acest concept? Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că pentru reușita acestui demers este foarte important coordonarea foarte bună interinstituțională, atât între reprezentanții autorităților de la nivel de comună / sat și reprezentanții autorităților județene și la nivel central.