- Corina Macri a avut în 2020 încasări mai mici cu 500.000 de euro.
- De la începutul pandemiei, a renunțat la 50% dintre angajați.
- Ca să nu pună lacătul pe ușă, Corina s-a orientat spre serviciile de delivery.
Vaccinarea în România merge în ritm de melc. Asta îi revoltă pe antreprenori, care sperau la o redresare a economiei.
Corina Macri administrează o pensiune și un restaurant în Timișoara. A crezut că dacă domeniul HoReCa a fost primul închis, va fi și primul la vaccin, dar s-a înselat. Nici acum nu știe exact, când se va putea vaccina.
„Industria noastră, a ospitalității, este considerată cel mai periculos factor de risc, din acest punct de vedere, pentru că este singura industrie care a fost închisă alternativ, dar restricționată din 14 martie și în ziua de azi. Și dacă se consideră că suntem un factor de risc, n-am înțeles de ce nu ne regăsim pe acea listă de vaccinare”, a spus Corina Macri, manager Casa del Sole.
Corina i-a trimis și un memoriu lui Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare. Cere ca domeniul HoReCa să fie inclus pe lista prioritară, la imunizare, pentru că vaccinul i-ar redresa businessul și i-ar proteja angajații.
„Suntem expuși mult mai mult decât ceilalți. Lucrăm cu furnizori, comisionari, ne aprovizionăm din locații mult mai periculoase. Oamenii noștri livrează marfa, la clienți acasă”, a spus Corina Macri.
Dincolo de riscul la care sunt expuși, angajații se gândesc și la bani
Fiecare zi de întârziere a vaccinului înseamnă pentru Jan, prelungirea crizei.
Lucrează de 5 ani, ca barman, dar niciodată nu i-a fost atât de greu, ca acum.
De aproape un an lucrează pe un program redus și trăiește cu 900 de lei pe lună.
„Nici nu am găsit locuri în altă parte, fiind o cerere foarte mare și personal foarte mult rămânând în șomaj, nu au fost nici locuri de muncă în alte direcții. Așa că am fost oarecum, forțați să rămânem o foarte mare parte pe șomaj”, a spus Jan Dobrican, barman.