Primul județ din România în care a început vaccinarea în cabinetele medicilor de famile. Nu e nevoie de programare în platformă

Sursa Foto: Profimedia

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat miercuri că a început campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie din Timiş.

Potrivit CNCAV, de Ziua Mondială a Sănătăţii, 50 de medici de familie din judeţul Timiş au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienţii înscrişi pe liste.

În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca şi sunt respectate toate măsurile de siguranţă şi criteriile de prioritizare.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilităţi indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care îşi exprimă dorinţa în acest sens”, a transmis CNCAV.