• Miercuri începe campania de vaccinare a personalului din învățământ
  • Valeriu Gheorghoță a estimat că aproximativ 60.000 de persoane din rândul personalului din învățământ vor fi vaccinate
  • Valeriu Gheorghiță: „Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică”

De miercuri începe campania de vaccinare a personalului din învățământ, anunță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe mâine (miercuri – n.r.), în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în municipiul București, de joi continuă în alte 14 județe, din 26 februarie două județe și din 1 martie încep ultimele trei județe”, anunță Valeriu Gheorghiță.

El a estimat că aproximativ 60.000 de persoane din rândul personalului din învățământ vor fi vaccinate.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate, din rândul personalului didactic, iar alte 128.000 de pertsoane sunt programate”, adaugă șeful canpaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Dr. Gheorghiță a explicat cum se va desfășura activitatea de vaccinare.

„În primul rând, tipurile de vaccin: vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfitzer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat.”

„Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaciinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, mai spune Gheorghiță.

Potrivit acestuia, Ministerul Educației pune la dispoziție locațiile pentru centrele de vaccinare.