• Vedeta anului 2023 este cozonacul cu fistic și glazură.
  • Cozonacul cu Nutella a înlocuit cozonacul cu cacao.
  • Cozonacul fără zahăr și cozonacul vegan își fac loc pe rafturi.

 

Cu nucă, cacao și stafide, cu mac, cu rahat, cu de toate? Cum să fie cozonacul? Cel tradițional are ingredientele de mai sus. Dar, cum gusturile s-au sofisticat, cacaoa s-a transformat în ciocolată sau Nutella, stafidele sunt acum cranberry, iar rahatul a fost înlocuit de portocalele confiate.

Ofertele de cozonac sunt pe an ce trece mai complexe și complicate. Cozonacul insiropat, babka, este vedeta. Cu amaretto, cu brandy, cu vanilla spice, cofetariile se întrec în creativitate. Cozonacul cu fistic este și el foarte popular, în diferite combinații: cu ciocolată albă sau neagră, cu zmeură și vine din urmă cozonacul cu alune de pădure și amaretto sau cozonacul Rafaello.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Și aproape că nu mai există cofetărie care să nu propună cozonac fără zahăr, cozonac fără carbohidrați sau cozonac vegan.

Și, dacă vrei să miroasă în casă a cozonac cald, sunt și laboratoare de patiserie care îți propun cozonac gata frământat, numai bun de pus la cuptor.

Citește și