• 28 noiembrie este sărbătorită Ziua Toastului Francez
  • Se prepară din felii de pâine înmuiate în amestec de ou și lapte
  • Poate fi servit cu unt, sirop de arțar, fructe sau zahăr pudră
  • În Franța, este cunoscut sub denumirea „pain perdu”

Astăzi, 28 noiembrie, este Ziua Toastului Francez – acel mic dejun care îți face dimineața mai dulce! Felii de pâine înmuiate în ou și lapte, prăjite până devin aurii și delicioase, apoi stropite cu sirop, unt sau fructe. Adică, magia în farfurie!

Care sunt originile french toastului?

Recomandări

CCR DEZBATE ANULAREA PREZIDENȚIALELOR
REACȚIA LUI GEORGESCU
„EUROPA, ÎN RĂZBOI CU RUSIA”
CE SPUNE TIKTOK DESPRE ALEGERI
CE SPUNE CSAT DUPĂ ALEGERI
NOTRE-DAME SE REDESCHIDE

Ziua Toastului Francez este un prilej pentru a savura acest preparat clasic, care poate fi gătit acasă sau comandat la restaurant. Rețeta de bază include pâine, ouă, lapte și, de obicei, un praf de scorțișoară. În Franța, este cunoscut sub numele de „pain perdu”, denumire care face referire la pâinea veche sau uscată folosită adesea în preparare. De-a lungul timpului, au apărut multe variațiuni ale acestui fel de mâncare, cum ar fi „mozzarella en carrozza” din Italia sau versiuni cu banane sau fructe de pădure. La restaurante, toastul francez poate fi savurat în varianta clasică sau cu ingrediente inovative. Acasă, este ușor de preparat folosind pâine mai veche, dar tu poți alege să adaugi condimente precum nucșoară sau coajă de lămâie pentru o aromă diferită.

    Unde putem să gustăm acest preparat?

    Găsești french toastul la multe restaurante din România, de exemplu în București, la Simbio și Grand Cafe Van Gogh. Dacă ești la Cluj, poți merge să încerci french toastul la DOT District of Toast sau Eggcetera, iar în Iași poți merge la La Folie și la Boemie și Piper.

    Citește și

    Citește și