• Milenialii, sau generația Y, sunt cei născuți începând cu anii ’80 și până la mijlocul anilor ’90
  • Un articol din SUA a creat o subcategorie a milenialilor
  • Glumele nu au ezitat să apară, în mare parte postate de către cei vizați

Poate suna absurd pentru unii dintre noi, dar milenialii au fost împărțiți în două categorii. În acest moment, sunt „afectați” cei născuți între 1980 și 1985, dar noul termen de „milianili geritrici” s-ar putea extinde în viitor.

Ce sunt milenialii?

Milenialii, sau generația Y, sunt cei născuți începând cu anii ’80 și până la mijlocul anilor ’90. În esența lor, milenialii sunt practic adulții zilelor noastre, încadrați de obicei în intervalul 25-41 de ani. Termenul 100% românesc pentru această categorie ar fi „generația cu cheia la gât”, dar treptat am adoptat și noi termenul de milianili. Ei sunt cei care și-au petrecut mare parte a copilăriei și/sau a adolescenței fără smartphone și social media. Sunt cei care au crescut odată cu tehnologia și în mare parte s-au adaptat dezvoltării internetului.

„Milenialii geriatrici”

Dar asta nu este destul. Un articol din SUA susține că persoanele născute la începutul acestei perioade, și anume între 1980 și 1985 ar fi, de fapt, parte dintr-o subcategorie: „mileniali geriatrici”. Articolul susține că această subcategorie, acum în vârstă de 35-41 de ani, îmbină perfect comunicarea clasică cu cea digitală. Termenul de geriatrie face, de obicei, referire la bătrâni, iar unii s-au amuzat pe această temă.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Această microgenerație, așa cum susține autoarea articolului, sunt primii care au crescut cu PC-uri în casă; într-o formă sau alta a existenței lor, pe vremea câmd Bill Gates se lupta să pună stăpânire pe această piață.

Articolul motivează în continuare cum „milenialii geriatrici” pot fi liderii perfecți ai unor echipe în format hibrid – ce au în componența lor atât tineri, cât și persoane peste 40 de ani. Această parte, însă, a fost dată la o parte. Simplul fapt al apariției unui nou termen pentru această grupă de vârstă a acaparat internetul, iar glumele au curs, în mare parte de la „geriatrici”, care se pare că pe lângă aptitudinile de lider, au și umor.