A reuşit imposibilul: Povestea bărbatului care a călătorit în toate țările lumii, fără avion

Faceți cunoștință cu Thor, vikingul zilelor noastre care a vizitat toate țările din lume fără să zboare cu avionul. Aventura sa epică s-a încheiat luna trecută în Maldive, scrie Explorers Web.

La începutul anului 2013, Torbjørn C. Pedersen – sau Thor, pentru prietenii săi – a primit un e-mail care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna.

,,Tatăl meu mi-a trimis un link către un articol și am dat click pe el” , își amintește aventurierul danez.

,,Mi-am dat seama rapid că nimeni în istorie nu a mers în fiecare țară din lume fără să zboare. Faptul mi-a stârnit interesul și mi-a rămas în minte” .

Fostul soldat al ONU și-a făcut în curând bagajele pentru ceea ce avea să devină o aventură de zece ani, care s-a întins pe 223.072 de mile.

Această călătorie epică s-a încheiat pe 23 mai, când bărbatul de 44 de ani a ajuns în Maldive, ultima țară de pe lista sa de 203.

Misiunea sa era destul de simplă: să viziteze fiecare țară din lume fără a folosi transportul aerian. Dar, după cum Thor a descoperit rapid, realitatea nu era deloc simplă.

,,În general, încerc să mă deplasez ori de câte ori pot, dar nu este întotdeauna atât de ușor” , a spus el. ,,Uneori aștept o viză. Uneori caut o navă” .

,,Odată am stat două zile în vârful unui camion în Congo și a trebuit să ne oprim în mijlocul nopții pentru că exista riscul de a fi atacat de hoți. „

Blocat în Hong Kong în timpul pandemiei

În ianuarie 2020, Pedersen a sosit la Hong Kong cu un container din Statele Federate ale Microneziei.

Mai avea doar nouă țări rămase pe itinerariul său – Palau, Vanuatu, Tonga, Samoa, Tuvalu, Noua Zeelandă, Australia, Sri Lanka și Maldive.

Danezul urma să plece din Hong Kong cu o navă de containere spre Palau, când informațiile despre pandemia de coronavirus au dus la oprirea călătoriei.

,,Când a fost declarată o pandemie globală, am știut că s-a terminat jocul, cel puțin pentru o vreme” , a declarat Thor.

În loc să petreacă patru zile în oraș, așa cum plănuise inițial, Pedersen a decis să rămână doi ani, înainte de a lua un container maritim cu destinația Australia, care a durat 27 de zile.

,,Am avut toate motivele să mă întorc acasă și să renunț la asta, mai ales pe parcursul pandemiei” , a spus el.

,,Mă afectează, dar mă țin tare și promovez faptul că, dacă vrei să atingi ceva în viață care poate nu este ușor, singurul mod în care poți să-ți atingi obiectivul este să te ții tare.”

În timp ce Pedersen aștepta ocazia de a călători în Palau, călătorul blocat și-a petrecut zilele parcurgând numeroasele trasee de drumeție din Hong Kong, colaborând cu societatea locală de la Crucea Roșie și relatându-și experiențele pe blogul său, Once Upon a Saga.

Care este recordul pentru vizitarea tuturor țărilor cu mijloace de transport în comun?

Deși aventura lui Thor nu este deloc obișnuită, el nu este singurul care a încercat o astfel de aventură.

Graham Hughes din Marea Britanie deține în prezent recordul pentru cel mai scurt timp de vizitare a unei țări cu mijloacele de transport public terestru, potrivit Guinness World Records.

Spre deosebire de Thor – care nu s-a mai întors acasă în Danemarca timp de un deceniu – lui Hughes i s-a permis să se întoarcă în Marea Britanie de două ori în timpul călătoriei sale.

,,Să vizitezi toate țările din lume, într-o singură călătorie, fără să prinzi un singur zbor, este ceva ce nu s-a mai făcut până acum” , a insistat Pedersen, care a experimentat numeroase mijloace de transport pe parcursul călătoriei sale.

,,Autobuzele și trenurile au reprezentat cea mai mare parte”, a spus el.

,,Am avut privilegiul de a fi la bordul a 25 de nave container care au conectat continente și națiuni insulare. Am fost chiar și pe un iaht de înaltă performanță, ceea ce a fost foarte special. „

În ciuda faptului că se afla aproape de linia de sosire, povara aventurii lui Thor începea să-și pună amprenta asupra drumețului obosit.

,,Pentru tot restul vieții mele, voi putea să mă privesc în oglindă și să știu că am încercat ceva incredibil de greu și că am reușit. „

,,A trecut mult timp și prioritățile mele se schimbă. Am o soție. Am dori să ne întemeiem o familie și nu există o dată deschisă cu privire la câți ani putem spera să urmărim acest lucru”, a spus el.

,,Dacă aleg să finalizez acest proiect și să mă întorc acasă, s-ar putea să îmi dau seama că m-a costat cel mai mult. „

Cu toate acestea, promisiunea de a deveni prima persoană din istorie care să atingă acest obiectiv a fost o perspectivă tentantă pentru autoproclamatul ,,viking modern” .

Citește și

NYT: Sateliții de spionaj ai SUA au detectat o explozie „majoră” la barajul Kahovka din Ucraina înainte ca acesta să se prăbuşească

VIDEO. Actrița Amy Schumer dezvăluie motivele pentru care a renunțat la rolul lui „Barbie” în 2017

O pereche de rațe uriașe gonflabile încearcă să aducă „fericire dublă” în Hong Kong

Exit mobile version