• Unele alimente congelate conţin mai mulţi nutrienţi decât cele proaspete.
  • Porumbul, spanacul şi somonul sunt mai hrănitoare congelate.
  • Procesul de conservare poate reduce unele substanţe nutritive.

Fructele și legumele congelate nu sunt neapărat mai sărace în nutrienți față de cele proaspete. Ba chiar dimpotrivă, în anumite situații.

S-a constatat că prin conservare, anumite alimente, cum ar fi roşiile, îşi cresc cantitatea din anumiţi micronutrienţi, cum ar fi vitamina C sau licopenul”, spune Șerban Damian, medic nutriționist.

De cele mai multe ori, pentru că sunt congelate rapid, produsele își păstrează vitaminele.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Un fruct congelat imediat după ce a fost cules e mai hrănitor decât unul uitat în depozit cu zilele. Asta nu înseamnă că îți spun vreo secundă să nu mănânci fructe și legume proaspete.

Făcând aşa o comparaţie între un produs congelat rapid după recoltare şi unul consumat proaspăt, dar totuşi la un interval de timp după recoltare, o să fie o diferenţă legată de nutrienţi”, a mai spus Șerban Damian.

Un român consumă, anual, aproximativ un kilogram de produse congelate, mult sub media europeană.

Pe final, niște tips and tricks de la nutriționist: căpșunele, spanacul, somonul și porumbul sunt bune în varianta conservată sau congelată. Totuși, nu uita – un meniu variat e mereu cartea câștigătoare.