• Unele alimente congelate conţin mai mulţi nutrienţi decât cele proaspete.
  • Porumbul, spanacul şi somonul sunt mai hrănitoare congelate.
  • Procesul de conservare poate reduce unele substanţe nutritive.

Fructele și legumele congelate nu sunt neapărat mai sărace în nutrienți față de cele proaspete. Ba chiar dimpotrivă, în anumite situații.

S-a constatat că prin conservare, anumite alimente, cum ar fi roşiile, îşi cresc cantitatea din anumiţi micronutrienţi, cum ar fi vitamina C sau licopenul”, spune Șerban Damian, medic nutriționist.

De cele mai multe ori, pentru că sunt congelate rapid, produsele își păstrează vitaminele.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Un fruct congelat imediat după ce a fost cules e mai hrănitor decât unul uitat în depozit cu zilele. Asta nu înseamnă că îți spun vreo secundă să nu mănânci fructe și legume proaspete.

Făcând aşa o comparaţie între un produs congelat rapid după recoltare şi unul consumat proaspăt, dar totuşi la un interval de timp după recoltare, o să fie o diferenţă legată de nutrienţi”, a mai spus Șerban Damian.

Un român consumă, anual, aproximativ un kilogram de produse congelate, mult sub media europeană.

Pe final, niște tips and tricks de la nutriționist: căpșunele, spanacul, somonul și porumbul sunt bune în varianta conservată sau congelată. Totuși, nu uita – un meniu variat e mereu cartea câștigătoare.