• Animalele de companie ajută la reducerea stresului și a anxietății.
  • 86% persoane au spus că animalele lor de companie au un impact pozitiv asupra bunăstării lor.
  • Aspectele negative ale deținerii unui animal de companie includ costurile financiare.

Animalele de companie îți pot oferi dragoste, fericire și companie. Dar cât de mult influențează un animal de companie sănătatea unei persoane? Aflăm ce zice sondajul Asociației Americane de Psihologie, efectuat pe 2.200 de adulți.

86% dintre respondenți au spus că animalele lor de companie au un impact în mare parte pozitiv asupra bunăstării lor. 69% au spus că animalele lor de companie ajută la reducerea stresului și a anxietății. 66% au spus că oferă o prezență calmantă, relatează Yahoo Life.

Persoanele cu tulburări de anxietate sunt adesea asistate de animale de serviciu în medii sociale, întâlniri sau în situații în care pot experimenta frică sau stres Avem dovezi ale impactului animalelor în crearea de experiențe terapeutice pentru oameni timp de zeci de ani.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
V. NULAND RUPE TĂCEREA
MIT: AI GRIJĂ LA MINCIUNILE A.I.!
UNDE MERGI AZI?
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP

Rolul terapiei asistate de animale a inclus adesea câini, pisici, păsări, cai și alte animale în planurile de tratament terapeutic. Terapia asistată cu ajutorul cailor a avut un efect terapeutic asupra tinerilor care trăiesc cu o varietate de probleme emoționale și comportamentale.

49 de studii au constatat că animalele de companie au un efect pozitiv moderat semnificativ asupra activității fizice a proprietarilor în comparație cu cei care nu sunt proprietarii de animale de companie. De exemplu proprietarii de câini sunt mai susceptibili de a respecta regulile de activitate fizică decât persoanele fără câine.Și nu în ultimul rând animalele de companie ajută la ușurarea singurătății.

Aspecte negative

Aspectele negative ale deținerii unui animal de companie includ costurile financiare, animalele de companie indisciplinate care dăunează sănătății mintale. Dacă ai un câine cel mai sănătos pentru tine, dar si pentru el este să îl dresezi.

Mai poate apărea și sentimentul că nu poți merge în toate călătoriile, din cauza nevoii de a avea grijă de animalele de companie.

Citește și