Arnold Schwarzenegger dezvăluie trecutul tatălui său nazist, într-un documentar: „Era mereu această violență bizară”

În noul serial documentar, Arnold de la Netflix, celebrul actor și politician Arnold Schwarzenegger a făcut o remarcabilă recunoaștere despre tatăl său, relatează Insider. La vârsta de 75 de ani, Schwarzenegger a mărturisit că a crescut alături de fratele său Meinhard într-un mic sat austriac numit Thal, unde viața lor a fost dificilă. Într-un mediu marcat de violență, cei doi au suferit abuzuri din partea părinților lor. Mama lor, Aurelia, era obsedată de curățenie, în timp ce tatăl, Gustav, a fost membru al partidului nazist NSDAP și a servit în Wehrmacht în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost rănit pe front, în apropierea Leningradului.

Similar altor soldați naziști, Gustav Schwarzenegger s-a întors acasă cu rănile războiului și cu urmele traumei. Arnold speculează că tatăl său a suferit de tulburare de stres posttraumatic și depresie. În copilărie, cei doi frați nu știau niciodată cu ce variantă a tatălui se vor confrunta: „tatăl iubitor” sau „tatăl bețiv”.

Arnold Schwarzenegger își amintește cu durere cum tatăl îi lovea pe copii cu o centură și cum manifesta adesea comportament schizofrenic.

„În miez de noapte, la ora trei, striga și ne trezeam cu inima bătându-ne în piept, știind ce avea să urmeze”, a mărturisit el. „Era mereu această violență bizară”.

După război, tatăl lui Arnold a devenit șeful poliției locale, iar conform actorului, acasă și la serviciu, el a fost un „tiran” care căuta să impună disciplina în familie”.

Citește și:

Exit mobile version