• Apa este cel mai important aliment și nutrientul principalul al organismului uman.
  • Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie.
  • Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în România încă din 1993.

Apa nu ajută doar la transportarea substanțelor nutritive importante în corpul nostru, ci are și rolul al apei de a elimina toxinele din organism. Știi deja că necesarul zilnic de apă este influențat de mai mulți factori, inclusiv de greutatea corporală, nivelul de activitate fizică, clima sau sănătatea.

Hidratarea este vitală, însă cum alegem apa corectă pentru organism?

„Ideal, ar trebui să tratăm apa ca pe orice alt aliment. Ne alegem ceea ce mâncăm în funcție de ceea ce am mâncat înainte, ce urmează să mâncăm, de pofte, de ceea ce știm că avem nevoie în corp, de deficiențe. Așa ar trebui să tratăm și apa. Mineralele și substanțele nutritive din apă sunt biodisponibile, ceea ce înseamnă că se absorb mult mai ușor în corp, decât din alte surse. Însă, este destul de complicat să ne alegem câte o apă pentru fiecare moment al zilei sau fiecare moment al lunii, ceea ce înseamnă că ar trebui să urmărim o regulă, care se intitulează „rotația apelor minerale”. Asta înseamnă că la un interval stabilit de noi, ca să ne fie ușor, ne achiziționăm divserse ape, astfel încât suntem expuși la o diversitate de minerali și o diversitate de compoziții”, a explicat Silvia Ștefănucă, sommelier
de apă, pentru Aleph News.

România are printre cele mai curate ape din Europa. Ne folosim suficient de această „mină de aur” pe care o avem?

„Cel mai probabil că nu, însă, din ce am observat din ce în ce mai mult în ultimii ani, probabil că suntem expuși la foarte mulți îmbuteliatori, foarte multe trenduri care, prin social media, de exemplu, ajung să își transfere informații prețioase. informațiile legate de hidratare sunt transmise de din ce în ce mai mulți influenceri, care ne ajută să ne alegem apele și să ne măsurăm și nivelul de hidratare zilnic. Avem foarte multe ape cu o compoziție minerală extraordinară și cred că în următorii ani o să înțelegem din ce în ce mai mult acest „aur lichid” pe care îl avem în țară și vom comanda din ce în ce mai mult apă online, din mai multe zone ale țării, vom vizita din ce în ce mai multe izvoare și vom vedea cât de importantă este hidratarea și hidratarea corectă, pentru corpul nostru”, a adăugat Silvia Ștefănucă.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Citește și