• Copiii cărora li se citesc regulat povești se dezvoltă mai repede.
  • Pentru a sărbători ziua lecturii, găzduiește o zi de lectură de cărți la o bibliotecă pentru copii.
  • Între 4.000 și 12.000 de cuvinte pe an pot fi învățate prin lectură.
  • Potrivit a 19% dintre cititori, lectura scade sentimentele de singurătate.
  • 68% din stresul tău este redus dacă citești șase minute pe zi.

Ești părinte sau ai un copil în familie? Aceasta este ziua în care te poți apropia de ei! Alege cartea ta preferată și citește-le copiilor timp de 20 de minute. Pune-le întrebări mai târziu pentru a le stârni imaginația. Astăzi este International Read To Me Day.

Cititul reduce stresul și, mai mult decât atât, îi încurajează pe adulți să-și petreacă mai mult timp alături de cei mici pentru a le citi cărți, fie de povești, fie cărți pe care le cumpără și sunt acum inventate. Acest lucru este important deoarece atunci când citești cu voce tare pentru copii are un impact asupra ratei de alfabetizare.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Mesajul din spatele oricăror povești este crucial și ajută la răspândirea ideii de a educa copiii de la o vârstă foarte fragedă. De asemenea, întărește legăturile dintre părinți și copii. Îi poți citi copilului zilnic, fie că vorbim de 10 minute sau o oră pe zi, dar fără să ne distragem atenția către lumea exterioară. Această activitate îi ajută cu adevărat să-și dezvolte imaginația, iar cunoștințele și capacitatea de a citi chiar înainte de a se înscrie la școală, iar astfel interesul lor pentru educație va fi sporit.

Citește și