• Serviciile de securitate austriece au declarat duminică că au dejucat un atac planificat la parada mândriei de sâmbătă din capitală.
  • În operațiune au fost implicate poliția din Viena și serviciul de protecție de stat al Austriei.
  • „Am reușit să dezamorsăm momentul de pericol pentru Parada Pride și să asigurăm siguranța tuturor participanților”, a declarat Omar Haijawi-Pirchner, șeful serviciilor de informații interne al Austriei.

Serviciile de securitate austriece au declarat duminică că au dejucat un atac planificat la parada Pride de sâmbătă din capitală. Trei suspecți cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani au fost arestați pentru suspiciunea că plănuiau să atace parada din Viena, care a avut loc pentru a sărbători drepturile LGBTQ+ și a atras aproximativ 300.000 de persoane, declară U.S. News.

„Prin intervenția de succes, dar și în timp util, am reușit să dezamorsăm momentul de pericol pentru Parada Pride și să asigurăm siguranța tuturor participanților”, a declarat Omar Haijawi-Pirchner, șeful serviciilor de informații interne al Austriei. El nu a oferit detalii despre ce ar fi constat atacul, dar a spus că articolele interzise de legea austriece privind armele au fost confiscate în perchezițiile efectuate la casele suspecților.

Sursă: Vienna Pride

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

În operațiune au fost implicate poliția din Viena și serviciul de protecție de stat al Austriei. Cei trei suspecţi – cetăţeni austrieci cu rădăcini bosniace şi cecene – simpatizează cu gruparea militantă Statul Islamic, a spus Haijawi-Pirchner.

Citește și: