Azi sărbătorești Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. Medic nutriționist: „Trebuie să ținem cont de regulile și practicile de manipulare a alimentelor pentru a reduce riscurile”

Știi ce mănânci? Ești sută la sută sigur de alimentele pe care le consumi? Azi sărbătorim Ziua Mondială a Siguranței Alimentare. Și nu doar azi trebuie să fii conștient de ceea ce mănânci, ci în orice moment. Alimentele sigure și hrănitoare sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.

Cum ne putem asigura siguranța alimentară?

„Produsele alimentare pot reprezenta un pericol. Știm că este vorba despre un lanț de produse care călătoresc de la fermă la fabrică. Dacă vorbim despre siguranța alimentară, vorbim despre reguli și practici de manipulare a alimentelor pentru a reduce riscurile și pentru a evita îmbolnăvirea consumatorului”, a declarat Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, pentru Aleph News.

Ce riscuri pot apărea dacă ignorăm siguranța alimentară?

„Îmbolnăvirea înseamnă infectare cu agenți patogeni. Acestea pot produce suferințe pe termen lung pentru că agenții patogeni sunt rezistenți la antibiotice și tratament”, a adăugat aceasta.

Exit mobile version