• Indonezia vrea să impună o taxă pentru turiști.
  • ,,Insula ar trebui să se îndepărteze de turismul de masă și să se concentreze pe a deveni o destinație turistică de calitate” , spun autoritățile.
  • Ei spun că taxa de turism poate fi folosită pentru a sprijini industria locală turistică.

Indonezia vrea să impună o taxă pentru turiști după o serie de incidente în care străinii au încălcat legile sau obiceiurile în Bali, pozându-se goi în locuri sacre sau conducând motociclete fără permis, scrie The Guardian.

Ministrul turismului și economiei, Sandiaga Uno, a declarat reporterilor săptămâna aceasta că în prezent se discută posibilitatea unei taxe pentru turiști. „Ne așteptăm ca studiul să se încheie săptămânile următoare, astfel încât să putem lua o decizie” , a spus el, potrivit unui Jakarta Post.

Cu toate acestea, oamenii de afaceri se tem că o taxă ar descuraja turiștii, ceea ce ar afecta sectorul într-un moment în care încearcă să își revină după pandemie, potrivit sursei citate.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Ministrul coordonator al afacerilor maritime și al investițiilor, Luhut Pandjaitan, a cerut să se impună o taxă de turism, spunând că Bali este una dintre cele mai ieftine destinații turistice din lume și că asta „a încurajat mulți vizitatori străini cu venituri mici să vină în Bali, ceea ce a dus la o creștere a comportamentului obraznic” .

Insula ar trebui să se îndepărteze de turismul de masă și să se concentreze pe a deveni o destinație turistică de calitate, a spus el.

Taxa de turism poate fi folosită pentru a sprijini industria locală turistică.

Înainte de pandemie, Bali, cunoscută pentru zonele sale pentru surfing, plantațiile de orez verde smarald și viața de noapte, atrăgea 6,2 milioane de vizitatori străini pe an, estimările fiind că turismul contribuie cu aproximativ 60% la economia insulei.

Localnicii au devenit tot mai frustrați de comportamentul nerespectuos sau ilegal al turiștilor – de la străinii care pozează goi în locurile sacre pentru a posta fotografii pe rețele sociale, până la cei care conduc haotic pe șosele.

Guvernatorul Baliului, Wayan Koster, a declarat luna trecută că insula plănuiește să interzică turiștilor să închirieze motociclete pentru că încalcă regulile de circulație, respectiv conduc fără cască sau permis.

Citește și:

Trucul străvechi care îl ajuta pe Iulius Cezar să gândească înțelept

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților

FOTO|VIDEO. Telescopul Webb a surprins „monstrul verde” din interiorul unei supernove tinere