• Bărbații au mai multe șanse decât femeile să se îngrașe după căsătorie, asta mai ales după 5 ani.
  • Căsătoria este asociată cu o creștere a șanselor de a deveni supraponderal de 5% și cu o creștere propriu zisă a obezității de 2,5%.
  • Orgasmele sunt concepute biologic pentru a spori o legătură de lungă durată între parteneri.

Viața bună din căsnicie se vede în mărimea de la haine. Cercetătorii ne spun de ce ajung bărbații să fie mai grași decât femeile dupa nuntă.

Bărbații au mai multe șanse decât femeile să se îngrașe după căsătorie, asta mai ales după 5 ani, arată un studiu publicat în revista Economics and Human Biology. Căsătoria este asociată cu o creștere a șanselor de a deveni supraponderal de 5% și cu o creștere propriu zisă a obezității de 2,5%. Experții au remarcat că această creștere a indicelui de masă corporală apare din cauză că barbații tind să mănânce mai mult și fac mai puțin sport pe măsură ce căsătoria lor continuă. Totuși, tendința nu există și în cazul femeilor, mai spun cercetărorii.

Grași sau slabi, important e să ne iubim bine. Orgasmele nu sunt doar pentru plăcere sau procreare – ele sunt concepute biologic pentru a spori o legătură de lungă durată între partenerii sexuali, afirmă un alt studiu, de data asta de la Universitatea Texas din Austin.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Cercetătorii americani au folosit tehnologie de ultimă oră ca să examineze activitatea cerebrală a șoarecilor de câmp, în timpul și după orgasm. Echipa a descoperit că animalele au parte de o activitate cerebrală intensă în mijlocul și după un orgasm, distribuită în 68 de regiuni distincte ale creierului.

Citește și