• Mișcarea NoLo cucerește Franța, țara vinurilor.
  • În Franța găsești din ce în ce mai multe băuturi fără alcool.
  • Meniurile restaurantelor propun ceaiuri asortate fripturii, în loc de vin.
  • Producătorii de băuturi fac versiuni fără alcool pentru vin și spirtoase.

N-o să mai ai motiv să urci băut la volan, dacă mișcarea „No Lo” ajunge și la noi. Înseamnă o viață fără sau cu foarte puțin alcool și, după ce a cuprins Statele Unite, moda a ajuns și în Europa.
Culmea, până și francezii încep să renunțe la vinuri pentru cocktailurile fără alcool. Și nu doar barmanii încearcă din ce în ce mai multe combinații, ci și bucătarii fac gastronomie lichidă, combină diferite tipuri de ceaiuri, de decocturi sau de plante pentru băuturi.

Ce-ai spune de o kombucha macerată ca un vin de portocale, care să însoțească o friptură „turnedos Rossini”, sau de un ceai negru cu ghimbir, combava și cocos care să meargă la pește sau suc de pere și anason la brânzeturi sau la desert? Regăsești în meniurile restauranelor franțuzești o listă din ce în ce mai mare de băuturi fără alcool. Au apărut chiar și crame de băuturi fără alcool.

Producătorii de băuturi alcoolice au din ce în ce mai multe propuneri de versiuni fără alcool ale băuturilor consacrate, de la vin și șampanie, până la gin, vodkă sau whiskey.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Citește și