Băutura fără alcool, noua tendință în baruri și restaurante. Mișcarea NoLo a ajuns și în Europa

N-o să mai ai motiv să urci băut la volan, dacă mișcarea „No Lo” ajunge și la noi. Înseamnă o viață fără sau cu foarte puțin alcool și, după ce a cuprins Statele Unite, moda a ajuns și în Europa.
Culmea, până și francezii încep să renunțe la vinuri pentru cocktailurile fără alcool. Și nu doar barmanii încearcă din ce în ce mai multe combinații, ci și bucătarii fac gastronomie lichidă, combină diferite tipuri de ceaiuri, de decocturi sau de plante pentru băuturi.

Ce-ai spune de o kombucha macerată ca un vin de portocale, care să însoțească o friptură „turnedos Rossini”, sau de un ceai negru cu ghimbir, combava și cocos care să meargă la pește sau suc de pere și anason la brânzeturi sau la desert? Regăsești în meniurile restauranelor franțuzești o listă din ce în ce mai mare de băuturi fără alcool. Au apărut chiar și crame de băuturi fără alcool.

Producătorii de băuturi alcoolice au din ce în ce mai multe propuneri de versiuni fără alcool ale băuturilor consacrate, de la vin și șampanie, până la gin, vodkă sau whiskey.

Citește și

Exit mobile version