• Cu ajutorul BearFlix, urmărești online aventurile reale ale unor pui de urs orfani
  • Bearflix are deja 300 de abonați din toată lumea
  • Ultima statistică oficială arată că în România avem aproximativ 7.000 de urși, iar cei mai mulți sunt în Harghita, Covasna și Brașov

Organizația non profit World Wide Fund for Nature România a creat BearFlix, primul serviciu de streaming care îți permite să vezi urșii în mediul lor natural.

În muntii Hășmaș, organizația a construit Centrul de Reabilitare Bear Again, unic in Europa, unde acum sunt 27 de ursuleți orfani.

Alina Moldovan s-a ocupat de platformă și îți spune că poți alege între trei tipuri de abonament; de 5, 10 și 20 de dolari.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Bearflix are deja 300 de abonați din toată lumea.

„Este free, noi încurajăm oamenii să le plătească pentru a putea susține puii de la orfelinat. Procesul de reabilitare este de 2 ani. În fiecare an avem două generații. Din cauza defrișărilor, ursoaica se sperie fuge și ei nu pot ține pasul”, a explicat Alina Moldovan, coordonator Fundraising WWF-România.

Din 2004, organizația a reușit să salveze peste 150 de ursuleți. Irina Stănescu a fost printre primii abonați pe platformă. O relaxează să se uite la ei.

„Sunt imagini foarte distractive, ursuleții sut haioși în aproape orice fac. Am văzut în ultimii ani urși care au murit fără ajutor în mijlocul străzii, înconjurați de autorități care trebuiau să aibă grijă de ei. Orfelinatul de urși e exact ce avem nevoie când ne strigăm indignarea”, a explicat Irina Ciocan Stănescu, abonată la platforma BearFlix.

Ultima statistică oficială arată că în România avem aproximativ 7.000 de urși, iar cei mai mulți sunt în Harghita, Covasna și Brașov.

Țara noastră are în jur de 7 milioane de hectare de pădure. Marea problemă este că nu au fost implementate măsuri de prevenție pentru ca urșii să nu atace.

Livia Cimpoeru, specialist în comunicare la World Wide Fund Romania spune că printre soluții se numără tomberoanele securizate și gardurile electrice.

Cerem de foarte mulți ani înființarea unor echipe operative la nivel național, în zonele cu probleme. E important să se aloce sume de la bugetul de stat, prin AFM, pentru rezolvarea acestei probleme, e o problemă națională. Avem o suprafață de pădure generoasă, putem găzdui acești urși la noi în țară”, spune Livia Cimpoeru, specialist comunicare WWF Romania.