• În încercarea de a evita orice ghinion suplimentar, stabilim când este timpul să punem beteala deoparte pentru încă un an.
  • În Marea Britanie, tradiția spune că decorațiunile de Crăciun rămân până în noaptea a douăsprezecea.
  • Miercuri, 5 ianuarie, este data la care majoritatea oamenilor din Marea Britanie tind să scoată decorațiunile.

Pentru cei dintre noi care se pregătesc să se întoarcă la muncă, Crăciunul pare mai degrabă o amintire îndepărtată cu fiecare oră care trece. Un început curat de Anul Nou este întotdeauna un lucru bun, dar confuzia cu privire la momentul exact când să dai jos bradul și decorațiunile persistă, scrie Independent.

În încercarea de a evita orice ghinion suplimentar, stabilim când este timpul să punem beteala deoparte pentru încă un an – și nu este atât de simplu pe cât ar părea.

În Marea Britanie, tradiția spune că decorațiunile de Crăciun rămân până în noaptea a douăsprezecea. A douăsprezecea noapte este un festival creștin care marchează începutul Bobotezei. Un număr de exact 12 zile, din 25 decembrie până în 5 ianuarie. Potrivit Bisericii Angliei, această zi este a douăsprezecea noapte.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Cu toate acestea, alte grupuri creștine pot număra cele 12 zile diferit. Țări precum Germania, Polonia și Republica Cehă consideră că a douăsprezecea noapte cade în ziua a 6-a, de exemplu.

Citește și