• Grecia a avut primul cod roșu de caniculă cu maxime de 45°C și riscuri de incendii.
  • Turiștii preferă să vadă atracțiile dimineața când sunt temperaturi mai scăzute.
  • Autoritățile au interzis activitățile în aer liber care pot produce scântei.

Autoritățile din Grecia au emis semnale de alarmă pentru următoarele zile, ne așteptăm la temperaturi care pot urca până la 45 °C, au fost interzise activități în aer liber care pot produce scântei sau foc, scrie Greek City Times.
Totuși, sute de oameni au fost văzuți la coadă pentru a vedea Acropolele din Atena, în ciuda nivelurilor periculoase ale valului de căldură. În timp ce valul de căldură numit Cerberus, care continuă să pună stăpânire pe continent, experții ne avertizează că temperaturile ar putea ajunge la o temperatură amețitoare de 48,8°C.

Acest fenomen meteo extrem afectează țări precum Spania, Italia, Grecia și Turcia. Valul de căldură, cauzat de un sistem meteorologic anticiclonic din deșertul Saharei, este așteptat să persiste timp de două săptămâni.

Ce măsuri de prevenție s-au luat în Grecia

Au apărut informații despre persoane care au stat la coadă la Acropole și care au avut nevoie de îngrijiri medicale, unele fiind transportate la spitale cu ambulanțele, o persoană și-a pierdut deja viața din cauza caniculei.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Ministerul Culturii a luat măsuri pentru a proteja vizitatorii la situl Acropole în timpul valului de căldură. Lina Mendoni a efectuat o vizită la sit la primele ore ale dimineții, în timp ce Crucea Roșie a răspuns la o solicitare a ministerului și a distribuit gratuit cel puțin 20.000 de sticle de apă vizitatorilor, precum și informații privind gestionarea căldurii extreme.

Citește și: