- Zonele albastre, cum ar fi Sardinia și Oinawa din Japonia, sunt zone geografice care găzduiesc un număr neobișnuit de centenari.
- Cercetătorii spun că fasolea este în centrul oricărei diete de longevitate de pe planetă.
- Diversitatea este o parte cheie a dietelor pentru oamenii din zonele albastre.
Și tu cauți secretul longevității? Știi deja că nu există încă nicio pastilă sau supliment miracol care să te facă să trăiești mai mult, dar Dan Buettner, cercetător Blue Zone vine cu o variantă mult mai simplă decât te-ai fi gândit.
Advertisment
Zonele albastre, cum ar fi Sardinia și Oinawa din Japonia, sunt zone geografice care găzduiesc un număr neobișnuit de centenari. Cercetătorii spun că fasolea este în centrul oricărei diete de longevitate de pe planetă. Fasolea, lintele și mazărea au nutrienți esențiali ce conțin fibre și proteine. El susține că adevărata hrană care îi ajută pe oameni să trăiască o viață lungă și sănătoasă este mâncarea tradițională și alimentele accesibile pentru toată lumea. Tim Spector, un renumit dietetician, explică că fasolea și leguminoasele îți pot îmbunătăți sănătatea intestinală și totodată îți întăresc sistemul imunitar.
Diversitatea este o parte cheie a dietelor pentru oamenii din zonele albastre. Nu spaghetele sunt cele care hrănesc națiunile sănătoase, ci condimentele, ierburile și legumele spune profesorul Spector.
Recomandări
Mâncarea fermentată precum brânză ar putea, de asemenea, să îți întărească sistemul imunitar. Alimentele fermentate pot îmbunătăți digestia și pot reduce riscul de anumite boli, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
Deși carnea este o sursă bună de proteine, consumul prea mare de carne roșie poate crește colesterolul. Din punct de vedere istoric, oamenii care trăiesc în zonele din zona albastră consumau carne doar de cinci ori pe lună și mâncau rar pește, iar sondajele dietetice efectuate în toate cele cinci zone albastre în ultimii 100 de ani arată că oamenii din aceste zone nu mănâncă o cantitate mare de carne.
Ultimul sfat venit de la specialiști este să organizezi mese cu prietenii sau familia. Acest lucru contribuie la o digestie mai bună, la capacitatea de a comunica cu ceilalți și la eliminarea stresului.
Citește și
- VIDEO. Olivia Rodrigo lansează o inițiativă privind drepturile reproductive. „Fund 4 Good” va fi integrată ca parte a turneului muzical „Guts”
- FOTO. Zendaya a pozat fără inhibiții la premiera filmului „Dune”. Ținuta sa a întors toate privirile
- Cât cheltuie un român pe produse bio? Răzvan Botea: „Este o piață în creștere. Cum spun și americanii, a crescut până în 2022, după care a avut o stagnare”
Partenerii noștri