• Shonda Rhimes se trezește la ora 5 dimineața pentru a scrie un scenariu.
  • Mai multe vedete dezvăluie pentru Business Insider cheia succesului pentru o zi productivă.
  • Trezitul de dimineață ajută femeile în prevenirea depresiei sau anxietății, spun studiile.

Ești o persoană matinală? Dacă nu, poate vrei să lucrezi la asta! Oamenii de succes ai lumii, spre exemplu Tim Cook, își încep programul din zori pentru a menține nivelul ridicat al productivității pe parcursul întregii zile.

Beneficiile includ nivelurile mai ridicate de energie și claritate mentală. Asta subliniază oamenii de știință și confirmă totodată bogații lumii. În altă ordine de idei în cazul femeilor, trezitul de dimineață reduce riscul de a dezvolta afecțiuni precum anxietatea sau depresia. În același studiu citat de Business Insider, meditația face echipă bună cu odihna de calitate. Ea reduce stresul și îmbunătățește concentrarea.

Tim Cook a descris cum arată startul unei zile de succes. Se trezește la 4-5 dimineața, citește mailuri de la angajați dar mai ales de la clienți iar restul dimineții implică antrenamente de forță și un mic dejun hrănitor să sănătos. Modelul este popular la Hollywood.

Recomandări

MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN

Shonda Rhimes, mintea din spatele serialelor de succes precum Grey’s Anatomy, Scandal Bridgerton, are ți ea rutină specifică. Scrierea unui scenariu de succes se bazează pe un stil de viață echilibrat. Se trezește la ora 5 dimineața pentru a scrie, după ora 19:00 nu răspunde la telefon, mailuri și nu lucrează niciodată în weekend-uri.

În MasterClass-ul său despre strategia de afaceri și leadership, și CEO-ul Disney și-a dezvăluit metodele de utilizare eficientă a timpului. El se trezește zilnic la 4:15 și iubește să se antreneze dimineața într-o cameră întunecată cu muzica preferată în surdină.

Michael B Jordan se trezește la 5 dimineața dar are obligatoriu și în a două parte a zilei, o pauză scurtă pentru un al doilea somn. De fiecare dată se trezește și coboară din pat numai și numai cu piciorul drept, spune el pentru a începe corect ziua, apoi lucrurile se desfășoară natural, meditează, face un duș rece, ia micul dejun și se antrenează.

Citește și