• Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a închiriat un avion privat de 42 mil de lire.
  • Jetul privat are bucătărie de lux și selecție de vinuri făcută de somelier.
  • James Melville: „El călătorește prin lume ca un miliardar, dar în detrimentul contribuabililor”.

David Cameron, Ministrul de Externe al Marii Britanii, face față unor critici vehemente pentru că a închiriat un avion privat în valoare de aproximativ 42 de milioane de lire sterline, pentru turul său în Asia Centrală.

Ce i se reproșează lui David Cameron?

Pentru călătoria sa în Asia Centrală, David Cameron  a închiriat un Embraer Lineage 1000 la o valoare estimată la 42 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 49 de milioane de euro. În cinci zile, Ministrul britanic de Externe a vizitat Tadjikistanul, Kârgâzstanul, Uzbekistanul, Turkmenistanul, Kazahstanul și Mongolia. O călătorie care s-a transformat în controversă.

Care sunt cele mai virulente reacții?

În fața acestei opulențe, Procurorul General Shadow Emily Thornberry a fost revoltată pe rețeaua de socializare considerând justificată plata a mii și mii de lire sterline pe cheltuiala contribuabililor pentru a închiria unul dintre cele mai luxoase avioane de pe piață. Thronberry nu este singura care a vorbit public pe această temă. Scriitorul britanic James Melville a scris: „El călătorește prin lume ca un miliardar, dar în detrimentul contribuabililor britanici”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Citește și