• Mamele care au patru copii sunt cele mai puțin stresate.
  • 46% dintre mame sunt mai stresate de soți decât de copii.
  • Pe o scară de la 1 la 10, nivelul de stres al mamelor este de 8,5.

Rețeta pentru mamele mai puțin stresate: mai mulți copii. Doi? Nu. Trei? Nici atât, mamele cu 3 copii sunt cele mai stresate. Răspunsul corect este patru, arată un studiu desfășurat timp de 10 ani, pe 7.000 de mame. Tații au nevoie de durate mai lungi în revenirea la normal.

Același studiu arată că 46% dintre mame au spus că soții sau partenerii lor au fost o sursă mai mare de stres decât copiii. Pe o scară de la 1 la 10, nivelul de stres al mamelor este de 8,5. Și copiii pot fi stresați, dar există soluții simple. Fetele trebuie încurajate mai mult, au mai puține oportunități.

Un studiu al Universității din Queensland a descoperit că cei care fac sport regulat de la o vârstă fragedă, vor avea o sănătate mintală mai bună pe termen lung.
Fetele ar trebui să fie mai încurajate să facă sport, pentru că sunt mai puține oportunități pentru ele. Studiul a analizat datele a 4.200 de copii, pe o perioadă de 8 ani. Profesorul asociat Asad Khan, de la Școala de Științe ale Sănătății și Reabilitării din cadrul UQ, a condus studiul, care a analizat datele a peste 4.200 de copii australieni pe o perioadă de opt ani din Studiul Longitudinal al Copiilor Australieni.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Citește și